canada goose damen  VIZIJA Kragujevac | VIZIJA Kragujevac

VIZIJA Kragujevac

O nama

Vizija je osnovana kao nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija septembra 2007. godine čiji je opšti cilj pomoć i podrška obezbeđivanju i unapređenju socijalne i ekonomske sigurnosti i kvaliteta života građana i lokalne zajednice u celini.

Organizacija, sa sedištem u Kragujevcu, svoju delatnost obavlja na području Republike Srbije.

Tim Vizije, koji čine licencirani socijalni radnici, psiholozi, građevinski inženjeri, arhitekte, agronomi, diplomirni ekonomisti i menadžeri, svoje iskustvo je stekao kroz implementaciju brojnih projekata koje su finansirali ECHO, Italijanska vlada, UNDP, UNHCR, EAR, FAO, Fondacija Ana i Vlade Divac, EU i DRC.

Vizija je podržala preko 1500 porodica (6500 interno raseljenih, izbeglih i lokalno ugroženih lica) kroz:
- psiho socijalnu podršku – 6000 lica
- setove građevinskog materijala (PSH) – 345 porodica
- seoska domaćinstva (SD) – 153 porodice
- montažne kuće – 13 porodica
- socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima (SSZU) – 105 porodica
- setove za dohodovne aktivnosti – 741 porodica
- pakete hrane i higijene – 160 porodica

Ciljevi organizacije su:

1. Pomoć i podrška građanima (izbeglice, intreno raseljena lica, pripadnici manjina, nerezidenti i domicilna populacija) u prevazilaženju stanja humanitarnih i socijalnih potreba.

2. Jačanje svesti zajednice o razvoju vrednosti civilnog društva.

3. Podsticaj ekomomskom razvoju regiona, sa akcentom na razvoj ruralne sredine.

Vesti

JAVNI POZIV ZA DODELU MONTAŽNIH KUĆA – SOMBOR I KRAGUJEVAC
Javni poziv za dodelu montažnih kuća porodicama interno raseljenih/izbeglih lica iz NKC „Aleksa Šantić“, Sombor i KC „Trmbas“, Kragujevac objavljen je 22.07.2015. Rok za podnošenje prijava je 06.08.2015. godine.
JAVNI POZIV ZA DODELU MONTAŽNIH KUĆA – BEOGRAD
Javni poziv za dodelu montažnih kuća porodicama interno raseljenih lica iz KC „PIM Krnjača“, Beograd objavljen je 13.07.2015. Rok za podnošenje prijava je 27.07.2015. godine.
OTKUP SEOSKIH DOMAĆINSTAVA
Komisija za izbor korisnika za otkup i doniranje seoskih domaćinstava je na sednicama za izbor korisnika održanim 7./21.07.2015. odabrala 8 porodica interno raseljenih lica iz kolektivnih centara. U toku je potpisivanje Sporazuma, Kupoprodajnih ugovora i prenos vlasništva nad doniranom imovinom.